קוקטיילים עם וויסקי

הכנו עבורכם מדריך הכולל מגוון קוקטיילים עם וויסקי. כמו כן, את המשקאות המומלצים הללו תוכלו להכין בקלות בבית ולהנות מערב אלכוהולי כיפי עם חברים.

קוקטיילים עם וויסקי עם 3 מרכיבים

וויסקי הוא טוב בפני עצמו, אין שום דבר רע בו מסודר או על קרח. עם זאת, לפעמים קוקטייל פשוט עוסק בהחלקת בקבוקים זולים, להרשים את האורחים בכושר הברמנים שלכם, או פשוט לערבב אותו.

אבל הכנת קוקטייל נהדר לא תמיד צורך במספר רב של מרכיבים. לפעמים אתם רק צריכים שלושה מרכיבים, כמו משקאות הוויסקי הסופר-קלים האלה עם שלושה מרכיבים:

Hot Toddy

הוט טודי נהדר כשאתם חולים, ואפילו טוב יותר כשאתם מרגישים טוב ורק רוצה משקה חם ונעים. בחרו כל וויסקי שהוא לא מתוק מדי: אמריקאי, קנדי, אירי או סקוטי יתאים.

  • ¼ לימון
  • 1 כף דבש
  • 2 אונקיות וויסקי.

סוחטים את חתיכות הלימון לתוך הכוס ומניחים בתחתית. מוסיפים דבש, וויסקי ומים חמים.

מנהטן

הקוקטייל הקלאסי הזה מסתמך על ורמוט אדום מתוק ומריר כדי למסגר את המורכבות של ויסקי שיפון מתובל. אתם יכולים לשנות את הבסיס לוויסקי לפי בחירתכם. כמו כן, אתם מוזמנים להתנסות עם ורמוט אדום מתוק מסוגים שונים. וכך תוכלו להתאים את המתכון כך שיתאים למתיקות. דבר אחד שכדאי לשמור עליו הוא מרירות אנגוסטורה, שפרופיל הטעמים הייחודי שלו הוא חובה לכל מנהטן.

  • 2 אונקיות ויסקי שיפון
  • ¾ גרם ורמוט אדום מתוק
  • 2 טיפות Angostura Aromatic Bitters.

מערבבים את כל החומרים עד שהם מתקררים, מסננים ומגישים מיד.

 

קוקטיילים עם וויסקי

 

קוקטיילים עם וויסקי – סגנון Old fashioned

למי שרק רוצה לשתות משקה שהוויסקי הוא הדומיננטי ביותר, המשקה הקלאסי הזה הוא מציל חיים. כוס וויסקי על קרח עם סוכר ומרירות, מרקחת אלכוהול שהיא קוקטייל אלגנטי. בעוד שהברמנים המודרניים מתייחסים ברצינות רבה למרכיבים השיטה והמדויקים מבחינה היסטורית, המשקה מעולם לא נלקח ברצינות רבה מדי: פשוט מערבבים מעט סוכר ומרכיבים מרירים, מוסיפים וויסקי, לוגמים, ואז חוזרים על הפעולה.

  • 1 קוביית סוכר
  • 2 טיפות אנגוסטורה ביטרס
  • 2 אונקיות בורבון.

מערבבים סוכר ומריר בתחתית הכוס עד שהסוכר נמס, מוסיפים קוביות קרח לכוס, מוסיפים וויסקי ומערבבים לאיחוד.

בולברדיה

זה בעצם סוג של קוקטיילים עם וייסקי כמו נגרוני – מינוס הג'ין, פלוס הוויסקי. יש ברמנים שאומרים שהטעם של השדרה חלק ומאוזן יותר מבן דודו הג'ין, אבל אנחנו ניתן לכם לעשות את המיזוג כדי להחליט. אתם יכולים גם להיות יצירתיים ולנסות שיפון או בורבון לטעם קצת שונה.

  • 1 אונקיה שיפון או בורבון
  • 1 גרם קמפרי
  • 1 אונקיה ורמוט מתוק.

מערבבים את כל החומרים בקרח ומסננים לכוס קופה צוננת. מקשטים בלימון (אם השתמשת בשיפון) או בתפוז (אם השתמשת בבורבון).

קוקטיילים עם וויסקי – Whiskey Sour

לחמוץ אין שום קשר ל"תערובות חמוצות", שהם נוזלי הניאון בקוקטיילים של קריוקי בר (הם מיוחדים בכל דבר מלבד המרכיבים). וויסקי סאוור הוא משקה שיכול לספק את כל הטעמים: אלכוהול, מתוק וחמוץ. הם פועלים ביחס של 2:1:1 של שני חלקים אלכוהול, אחד חמוץ ואחד מתוק. כל וויסקי יתאים לקלאסיקה של שייק קל זה. וויסקי סקוטי מומלץ מעורבב בעל גוף מלא, לא מעושן מדי יעבוד היטב.

  • 2 אונקיות וויסקי
  • 1 אונקיה מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 גרם סירופ פשוט (דבש, או אגבה).

מנערים את כל החומרים עם קרח עד שהם מתקררים, מסננים ומגישים מיד.

בלינקר

עם קצת תבלינים, קפלים ומתיקות, הקוקטייל הזה בטוח ישמח את כולם. המתכון המקורי משנות ה-30 קרא למולסה רימונים במקום סירופ פטל, אבל אנחנו חושבים שטעם פירות היער הטרי באמת משתלב עם השיפון (הקפידו לבחור בטעם חזק ומובחר).

  • 2 אונקיות שיפון
  • חצי גרם מיץ אשכוליות
  • ¼ גרם סירופ פטל.

מנערים את כל החומרים בשייקר עם קוביות קרח. מנערים היטב, ואז מסננים לכוס קוקטייל צוננת ומקשטים באשכולית.

ניתן לרכוש סוגי הוויסקי השונים אצל אלכוהום המציעה גם מארזי אלכוהול ליום הולדת ולכל אירוע.

כתבות נוספות